Bolivia söt tös Slef.fi
Mitt livs mest spännande resa var via Miami i Florida till Bolivia. En annan spännande resa var via Thailand till Japan. Båda resorna gjorde jag före jag fyllt trettio. Efter det försökte jag ta itu med finskan genom att jobba i Helsingfors. Mina arbetsplatser var svenska, bl.a Hufvudstadsbladet som annonsframställare och Schildts förlag, några år var jag också lärare på en medielinje i Borgå. Idag tycker jag Instagram är intressant och jag hittade idéer som mina föräldrar egentligen hållit på med sedan de var "hälsokostare" på 1970-talet. Att odla havre till exempel och bygga sina Instagramfotografier kring vad man äter till frukost varje morgon. Havre, mjölk och bär i vackra glasburkar. Av havre kan man också laga sina egna underbara tvålar och presentförpacka dem hur tjusigt som helst. En helt ny värld där!
Här ovanför ett foto på en havrebulle, en brödkorg och en drömfångare gjord av en virkad duk. Bra idé tycker jag, såg en annan som håller på med drömfångare av virkade dukar istället för att ha dem i bortgömda i ett ett skåp eller gjuta in dem i cement. Det sista tycker jag skulle vara att förstöra min mormors vackra handarbeten. Så inne i brödkorgen är duken uppspänd på en avokadogren, som nu ska torka i en cirkel, innan jag tar loss härligheten från brödkorgen och hänger drömfångaren på väggen. Min mamma har bakat bullen som smakar som rågbröd, men hon har använt alla fyra sädes slag, korn, vete, råg och havre i den. Det var inte så noga med mängder när mormor bakade, och mamma gör likadant. Lagom mängder bara. Istället för den där fastlagsbullen med grädde kan man nu då sätta några sorters ost och smör emellan. Blir säkert lika många kalorier som gräddbullen, men då innehåller mammas bulle här lite nyttigheter och fibrer också. Vi har testat den med Muu vegebullar i går och det var över förväntan!
Kommentarer
Skicka en kommentar